Utredning om skoladministrativt system

FSO har sedan 2022 arbetat för att säkerställa att ett nytt avtal för folkhögskolornas skoladministrativa system uppfyller viktiga behov. Med avtalet som löper ut 2025, ligger fokus på bidragsgrundande arbete, myndighetsutövning, pedagogik och kommunikationslösningar, samt framtida tekniska krav.
Uppdaterad: 13 december 2024

Utvärdering skoladministrativt system för Sveriges folkhögskolor

Sedan 2022 har FSO drivit ett projekt för att utvärdera och säkerställa att ett framtida avtal kring folkhögskolornas skoladministrativa system täcker de viktigaste behoven. Projektet startades eftersom det nuvarande avtalet med SchoolSoft löper ut i maj 2025. Detta gav FSO ett tillfälle att omvärdera och säkerställa att det kommande avtalet inte bara möter skolornas nuvarande behov, utan också är anpassat för framtida utmaningar.

Genom workshops och dialoger med närmare 90 av landets folkhögskolor, samt genom referensgruppens arbete under 2023, har FSO samlat värdefull information om folkhögskolornas krav och önskemål. Dessa insikter ligger till grund för det fortsatta arbetet med att forma ett framtida avtal som möter folkhögskolornas behov.

Framtida avtal och fortsatt utveckling

I ett läge när vi inte vet hur folkbildning kommer att styras framöver har FSO styrelse beslutat att förlänga det befintliga avtalet med SchoolSoft. I dagsläget förs diskussion om avtalets framtida utformning eller varaktighet.  

SchoolSoft har presenterat ett antal förslag för den fortsatta avtalsperioden. Ett av alternativen är att behålla det nuvarande avtalet med befintlig produkt med ett års uppsägningstid, medan de övriga förslagen innebär olika finansierings- och avtalsmodeller för utvecklingen av ett för folkhögskolorna mer anpassat systemet.  

Vilka är FSO?

Kontakt

Om du har frågor kring innehållet på denna sida är du välkommen att kontakta mig.

Pär_thumb.jpg

Pär Wallin

08-17 03 89
par.wallin@sverigesfolkhogskolor.se