Ett hållbart socialt lärande i ett hållbart samhälle

Deltagarna är aktiva samhällsmedborgare som deltar i olika samhällsarrangemang för att vara en del av samhället. Deltagarna på Södra folkhögskolan i Helsingborg är en röst i samhället som tror på att de kan påverka samhället i rätt positiv riktning genom engagemang och delaktighet.
Uppdaterad: 4 mars 2024

Ett hållbart lärande är när vi befinner oss i verkliga arenor och plattformar. Det är när deltagarna känner att de gör något meningsfullt och medverkar i olika samhällsprojekt för att vara med och påverka.

De blir en viktig och stark röst i samhället. De är en del av samhällsutvecklingen. På så sätt förändras individer till aktiva samhällsmedborgare med viljan att ta ansvar och får en viktig roll i samhällsarenan. Det är individer med tydliga mål och lever med ett hopp om framtiden.

Aktiviteter

1. Skapa aktiviteter för barn för att skapa trygghet

Söderscen är ett kommunalt projekt och ett av de huvudsakliga syftena med projektet är att skapa trygghet i en stadsdel med hög kriminalitet. Man skapar aktiviteter för medborgarna i stadsdelen för att på så vis skapa trygghet. Våra deltagare kommer den 31 okt att medverka i arrangemanget och håller i aktiviteterna för barnen på Söder.

 

2. Plocka skräp för att få en renare stad

Både Allmän kurs och Etableringskursen har varit ute och plockat skräp tillsammans med Miljöförvaltningen. Staden blev något renare, vi pratade svenska, träffade folk som tyckte att vi gör ett fint jobb, vi samarbetade, planerade, organiserade och sist men inte minst, vi skrattade och hade roligt.

   

3. Påverka sin egen och andra ungas situation genom att arbeta med rättigheter

Vernissage Världsberättarna om ungas rättigheter har våra deltagare på Södra folkhögskolan i Helsingborg varit delaktiga i. De har i rättighetsbaserade workshops arbetat i samarbete med den ideella organisationen FreeZone Sweden.

Vi ser resultatet av deras arbete på Dunkers. Resultatet blev deltagarnas texter om Frihet och rättigheter som visades upp på Dunkers.

 

4. Öka kunskap om rättigheter för nya medborgare i sin stad

Film om en utställning för Folkuniversitetets SFI-elever. Utställningen handlade om mänskliga rättigheter på lätt svenska. Syftet var att få nya medborgare att bli mera medvetna om sina rättigheter..

 

5. Våga göra sin röst hörd och uppmärksamma viktiga samhällsfrågor

Våra deltagare deltog i klimatmanifestationen Fridays for change!

En av de få som deltog var just våra deltagare på Södra folkhögskolan.

 

 

Södra folkhögskolan är filial till Södra Stockholms Folkhögskola.

 

 

 

Aktiviteter på folkhögskolor - Folkhögskoleforum 2020 >

Startsida - Folkhögskoleforum 2020 >