Konferens 13-14 mar
Kommunikationskonferens 2025
Praktisk information
Målgrupp:
Kommunikatörer
Tid:
Den 13–14 mars 2025
Plats:
Bromma folkhögskola, Åkeshovsvägen 29 i Bromma, Stockholm.
Anmälan:
Anmäl dig senast 28 februari. Vi har ett tak på 80 anmälningar, först till kvarn gäller. Max två deltagande per skola i ett första skede. Kostnad: 900 kr.
"För oss som inte har någon utbildning på detta, men ansvarar för det ändå, är de här konferenserna guld värda! Ni lägger upp dom så proffsigt, man får nya kunskaper varje gång och blir inspirerad. Stort tack!"
– Deltagare på kommunikationskonferensen 2024.
Konferensen är en unik möjlighet att:
- utforska aktuella trender och utmaningar inom kommunikation
- nätverka med kollegor från hela landet
- inspireras av spännande föreläsare och engagerande workshoppar.
Konferencieren Svante Zettergren leder oss igenom dagarna. Svante är estradör och musiker med lång erfarenhet av att leda evenemang och skapa engagerande atmosfärer.
Torsdag
9.00 Incheckning
9.20 Uppstart
Välkommen till kommunikationskonferensen! Vi går igenom program och praktisk info och säger hej till Bromma folkhögskola.
10.00 Varför skapa engagerande innehåll?
Vi får besök av Annica Wallenborg-Flynn och Olle Westberg från folkhögskolornas intresseorganisationer som pratar om varför det vi gör är viktigt.
11.00 Vad är engagerande innehåll?
Karin Winther, kommunikationsstrategen som specialiserar sig på generation z delar med sig av vad som är engagerande innehåll.
12.30 Lunch
13.30 Hantverket bakom engagerande innehåll
Vi fördjupar oss i hantverket bakom att skapa innehåll som påverkar mottagaren att känna, tänka eller göra något. Välj ett av följande teman att fördjupa dig i under hela eftermiddagen:
- Filma för sociala medier
- Fota för sociala medier
Platserna på respektive spår är begränsade och det är först till kvarn som gäller.
16.30–17.00 Återsamling
Konferencieren Svante leder oss genom en avslutande reflektion.
18.00 Gemensam middag
Vi avslutar med en trerättersmiddag på Restaurang Campus.
Fredag
8.30 Uppstart
Vi startar upp konferensens andra dag tillsammans.
9.00 Hållbart självledarskap
Att jobba med kommunikation på en folkhögskola, vilket drömjobb. Men vi ska inte sticka under stol med att det också kan vara stressat, pressat och splittrat. Vi avslutar konferensen med att lära oss att ta kontroll över arbetsdagen i stället för att låta arbetsdagen kontrollera oss – det vill säga att skapa förutsättningar för att bland annat skapa engagerande innehåll.
Medverkande: Åsa Ahlqvist från Ledarskap i balans. Åsa brinner för mänsklig hållbarhet genom medvetna val. Hon har en bakgrund inom studieförbund och har erfarenhet som skolledare på S:ta Birgittas folkhögskola i Stockholm.
12.45 Lunch
Hantverket bakom engagerande innehåll – mer om de valbara workshopparna
Båda workshopparna passar både dig som är nybörjare och dig som har hållt på ett tag. Ta med din smartphone och en laddare så börjar verkstaden.
Filma för sociala medier med Per Zetterfalk
Hur skapar man intresseväckande videofilmer i sociala medier som lyfter fram din skolas unika profil? I den här workshoppen får du en lättsam introduktion till ämnet och praktiska verktyg för att själv skapa film till sociala medier. Vi stegar oss igenom processen från ax till limpa och prövar själva.
Per Zetterfalk från Birka folkhögskola introducerar dig till ett sätt att tänka och handla som videokreatör. Per är utbildningsledare för kursen Online Video Creator, disputerade i regi på Dramatiska Institutet i Stockholm och är även verksam som regissör, TV-producent och forskare.
Fota för sociala medier med Linnéa Heinerborg
Vill du lära dig hur du med enkla knep kan skapa fantastiska bilder med mobilkameran? Med fokus på kreativitet och storytelling, får du verktygen du behöver för att förmedla din folkhögskolas känsla och berättelse i foto.
Linnéa Heinerborg är fotograf och visuell kommunikatör med passion för ljus. Hon startade sin fotokarriär med mobilkameran som arbetsredskap och lever efter devisen ”Den bästa kameran är den du har med dig”. Linnéa är även frilanslärare på Moderskeppet, där hon har gett ut två kurser.
Kostnad
Kostnad: 900 kronor. Fika, luncher och middag ingår. Boende bokas separat.
Vi har ett tak på 80 anmälningar, först till kvarn gäller. Max två deltagande per skola i ett första skede. Mejla emma.karke@sverigesfolkhogskolor.se om ni vill anmäla fler för att skrivas upp på reservlista.
Boende
Boende bokas separat. Vill du bo med andra konferensdeltagare? Vi vet att några bor på First hotel Bromma som ligger i närheten av skolan.
Kontakt
Emma Karke, emma.karke@sverigesfolkhogskolor.se