Självstyrande fortbildningsgrupp för folkhögskolerektorer
Vi erbjuder en kostnadsfri fortbildning med andra folkhögskolerektorer. Ni samlas runt ett tema som ni vill fördjupa er i och utbyta erfarenheter om de utmaningar och glädjeämnen som en folkhögskolerektor ställs inför.
Så fungerar det
Varje grupp har en sammankallande och träffas i genomsnitt två gånger per termin under fortbildningsperioden, som pågår i två år. Det är vanligt att rektorerna i gruppen besöker varandra, delar erfarenheter och diskuterar det tema som gruppen har valt.
I slutet av varje termin lämnar gruppen in en kort sammanfattning av vad de har genomfört och planerar att genomföra. Varje fortbildningsgrupp har en budget till sitt förfogande och ska utse en kassör.
Anslut när du vill
Den nuvarande perioden startade hösten 2024 och pågår till våren 2026. Under hela denna period kan du ansluta dig till en fortbildningsgrupp.
Vi lär av varandra
Rektorsfortbildningen är uppbyggd runt den pedagogik som är folkhögskolans signum, och huvudsyftet är att lära av varandra och få stöd i det arbete som vi dagligen utför. Vi fortbildar varandra där ny kunskap växer i vårt möte och i den fördjupning som vi själva efter egen nyfikenhet genomför. Det är ett sätt för oss folkhögskolerektorer att leva som vi lär.
Avslutas med en rektorskonferens
Perioden avslutas med en gemensam rektorskonferens under två till tre dagar som arrangeras av den utsedda styrgruppen för rektorsfortbildningen. Alla är välkomna till denna avslutande konferens, även den som inte har deltagit i någon fortbildningsgrupp.
Styrgrupp organiserar fortbildningen
Styrgruppen för rektorsfortbildningen 2024–2026 består av:
- Jenny Kimming, Bromma folkhögskola, jenny.kimming@brommafolkhogskola.se
- Anna Samuelson, Geijerskolan, anna.samuelson@geijerskolan.se
- Liv Nordell, Bosöns folkhögskola, liv.nordell@boson.se
- Jeremias Lind, Långholmens folkhögskola, jeremias.lind@langholmens.fhsk.se
- Torkel Freed, Fellingsbro folkhögskola, torkel.freed@fellingsbro.fhsk.se
Styrgruppen organiserar rektorsfortbildningen och finns som stöd under den här perioden utifrån gruppernas önskemål.