Folkhögskolan och lokalsamhället
- Ordna en loppis eller prylbytardag – byt kläder, växter eller böcker med varandra.
- Fixa en tipspromenad eller konstvandring.
- Arrangera en konsert, poesiafton eller författarsamtal.
- Bjud in till hackathon, karaoke- eller stand-upkväll.
- Gör en insats för ditt område, till exempel genom att samla skräp, så en blomsteräng eller skapa ett offentligt konstprojekt tillsammans.
Ta gärna hjälp av varandra på olika folkhögskolor eller oss på Folkhögskolornas serviceorganisation om ni vill bolla fler aktiviteter.
9 tips för att nå de globala målen lokalt
När folkhögskolor samverkar med sitt lokalsamhälle – kan det bidra till Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling? Ja, faktiskt. Här berättar vi mer om hur din skola kan göra en insats för de globala målen genom att på olika sätt samarbeta med byn, förorten eller stadsdelen där skolan finns.
Fråga grannarna: Vad betyder folkhögskola för dig?
Vad betyder Sveriges olika folkhögskolor för sina grannar? Låt oss ta reda på det och sprida i sociala medier.
Sunderby folkhögskola odlar med spillvärme från datacenter
Social hållbarhet, fler arbetstillfällen och ökad grad av självförsörjning. Det skapar Sunderby folkhögskola. Hur? Genom att samarbeta med sitt lokalsamhälle förstås.
Läs mer om Sunderby folkhögskolas projekt
Angered folkhögskola driver lokalt nätverk
Att vara med i lokala nätverk ger folkhögskolan mervärde, det menar Daniel Lakso Tesak som är rektor på Angered folkhögskola. Skolan är med i två nätverk i Göteborgsförorten Hammarkullen och Daniel uppmanar fler folkhögskolor att samarbeta med lokala initiativ.