Ange korrekt information
Regler för kurstiteln
För att det ska vara så tydligt som möjligt för webbplatsens besökare, behöver alla folkhögskolor följa samma principer konsekvent. Därför finns följande regler för kurstiteln:
- Riktar sig kursen till en specifik målgrupp? Då behöver det stå i huvudrubriken.
- Är kursen på distans? Då ska det stå "distans" i huvudrubriken.
- Är kursen en allmän kurs? Då ska det stå "Allmän kurs" i rubriken.
Använd helst inte ordet profil i era allmänna kurser, så att de inte förväxlas med profilkurserna. Kanske räcker det att skriva "Allmän kurs med musik"?
Ange rätt studiestödsnivå
Sandra Löfstedt om studiestödsnivåer. Filmen är från ett webbinarium under hösten 2024 och är 5 minuter och 18 sekunder.
Vad händer om det blir fel?
Förutom att webbplatsens trovärdighet sjunker kan deltagarna påverkas av att du anger fel studiestödsnivå. Vissa deltagare har studerat en hel del innan, och väljer därför en kurs i en viss avdelning som de har veckor med studiemedel kvar i. Andra planerar att studera en omfattande eftergymnasial utbildning senare och väljer kurs utifrån att de behöver spara veckor med studiemedel till dess.
CSN gör också kontroller regelbundet, och det kan bespara en del arbetstid att göra rätt från början.
Var tydlig med vad det (inte) kostar
All statsbidragsberättigad undervisning är avgiftsfri, men folkhögskolan kan ta ut avgifter för bland annat kost och logi, studieresor, studerandeförsäkring, samt läromedel och material.
Deltagaren måste känna till alla obligatoriska avgifter innan kursen startar. Använd gärna folkhögskola.nu som en kanal för att informera om avgiften, men inte den enda.
Folkhögskola.nu kan vara en kanal för att ge informationen.
Välj rätt kurstyp
Långa kurser är 15 kursdagar eller längre och är alltid antingen en allmän kurs eller en profilkurs. Du kan klicka i om kursen är en yrkesutbildning eller en distanskurs. Fyll i antalet obligatoriska träffar på distanskursen om det är några.
Kontakt
Sandra Löfstedt, FSO