Logotyp för OFI.

Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation

Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation, OFI, organiserar och företräder folkhögskolor med regioner som huvudmän.
Uppdaterad: 10 december 2024

Aktuellt

OFI skickade den 4 december 2024 in sitt yttrande avseende betänkandet Bildning, utbildning och delaktighet – folkbildningspolitik i en ny tid (SOU 2024:42), även kallad Folkbildningsutredningen.

"OFI anser att detta är en gedigen och bra utredning som ger ett viktigt bidrag i historieskildringen över svensk folkbildning och folkhögskolornas betydande bidrag till samhällsutvecklingen över tid. Utredningen visar också det stora förtroende som finns för folkhögskolorna och dess mångfald. De konkreta förslagen i betänkandet tillstyrker vi till största del med men kommer nedan att kommentera de förslag där det finns frågetecken, invändningar eller där vi avstyrker."

Se inspelat webbinarium med presentation av remissvaret.

Ladda ner hela OFIs remissvar här (pdf, ny flik)

Se samtliga remissvar på regeringen.se (ny flik)

Det här är OFI

OFI organiserar de 42 folkhögskolor som ägs av regioner. Styrelsen består av både rektorer och regionpolitiker.

Läs mer under Det här är OFI

Så tycker OFI

Vi har i uppdrag att skapa opinion och bedriva påverkansarbete. Det gör vi bland annat genom att genomföra möten och uppvaktningar samt att skriva debattartiklar och remissvar.

Läs mer under Så tycker OFI

Kontakta oss

Det dagliga arbetet på OFI sköts av en verksamhetschef och en styrelse. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Kontakta oss

Nyhetsbrev

Är du intresserad av frågor som rör folkhögskolorna?

Prenumerera på Sveriges folkhögskolors nyhetsbrev