Konferenser och nätverkande

Konferenser och nätverk intressanta för dig som arbetar inom administration och ekonomi på folkhögskola.
Uppdaterad: 10 april 2024

Kalendarium för fortbildningar

I vårt kalendarium kan du få en överblick över konferenser, webbinarier och utbildningar lämpliga för personal på folkhögskola. 

Till kalendariet med fortbildningar.

Folkbildningsrådets årliga administrativa dagar

Folkbildningsrådet arrangerar varje vår administrativa dagar för folkhögskolorna. Två dagars konferens där personal från Folkbildningsrådet, Schoolsoft, CSN, SCB och SPSM medverkar och delar med sig av information om bland annat studiemedel, statistikhantering, rapportering och statsbidragsfrågor.

Utöver programmet är det även är ett bra tillfälle att träffa personal från andra folkhögskolor för att diskutera gemensamma frågor. 

Frågor kring de administrativa dagarna besvaras av Jan Jonsson, jan.jonsson@folkbildningsradet.se.

Folkbildningsrådets årliga statsbidragskonferens

Varje höst arrangerar Folkbildningsrådet en statsbidragskonferens för folkhögskolorna där de presenterar aktuell information och svarar på frågor kring statsbidraget. I november 2023 genomfördes konferensen helt digitalt.

Konferensen riktar sig till rektorer och övrig personal, styrelserepresentanter, anställda på länsbildningsförbund, folkhögskolornas medlemsorganisationer samt förtroendevalda och tjänstepersoner inom regioner och stödorganisationer.

Frågor kring statsbidragskonferensen besvaras av Jan Jonsson, jan.jonsson@folkbildningsradet.se.

Nätverka genom diskussionsgrupp

På Facebook finns en sluten diskussionsgrupp för dig som arbetar med Schoolsoft på folkhögskola. Det är en aktiv grupp som fungerar som ett nätverk för administratörer på folkhögskola. Välkommen att ansöka om medlemskap, för att släppas in behöver du ange vilken skola du arbetar på och vilken din yrkesroll är. Gruppen har ca 600 medlemmar och modereras av Sveriges folkhögskolor. 

Länk till gruppen Schoolsoft för folkhögskolor (öppnas i ny flik).